Appeltaart voor dummies


Men kopen eerst een mix voor appeltaart en de rest is kinderspel. Natuurlijk is dit niet echt eerlijk, maar op deze manier kan zelfs de grootste keukenkluns op een ervaren bakker lijken. De mix die ik heb gebruikt is van de Albert Heijn voor 76 eurocent (AH webwinkel).
Het recept staat zelfs op de achterkant van het pak dus opzoekwerk is niet eens nodig en in minder dan een halfuur staat je taart in de oven.

Recept:
1 appeltaartmix
150 gram boter
1 ei
4-5 appels
70 gram rozijnen
35 gram suiker
3 theelepels kaneel

Meng de appeltaartmix met de boter en 3/4 van het geklutste ei, vorm er een deegbal van en bekleed de voorgevette bakvorm met 5/6 van het deeg. Sinds een aantal maanden bakken wij thuis in een  flexibele siliconen bakvorm. Als je ze nog niet kent,, ze zijn gemaakt voor het gebruiksgemak want je hebt geen boter nodig en je hoeft ook nooit verbrande stukje er af te schrapen. Je zou ze zelfs in de vaatwasmachine kunnen reinigen, maar dat durven we hier niet. Je kan ze trouwens kopen bij de Xenos voor 6,99 euro of anders bij de Blokker of Casa.

Maak de vulling voor de appeltaart door de appels in kleine stukjes te snijden en er de rozijnen, suiker en kaneel toe te voegen. Zoals je kon zien heb ik maar drie appels gebruikt om ze best gigantisch zijn en ook heb ik veel meer kaneel gebruikt dan drie theelepels, want mijn familie houdt van kaneel.

Vul de vorm met de vulling en maak van de 1/6 deegbal dunne rolletjes die je over de taart legt. Bestrijk het deeg met de overige 1/4 van het ei. Bij deze laatste stap moet ik altijd denken aan Sneeuwwitje, jeweetwel die scene waar vogels haar helpen om de appeltaart te versieren.

Na een halfuurtje te hebben bakken in de 175 graden oven komt de taart er mooi goudbruin uit en de heerlijk geur hangt nu in je hele huis. De appeltaart was goed gelukt, het deeg van het kruimelige soort en de vulling zacht en lekker.

Hou jij van appeltaart?

7 reacties op ‘Appeltaart voor dummies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s