Ik ben verhuisd | LIFE UPDATE

Verhuisd

Wat een ontzettend spannende paar weken/maanden zijn er voorbij gekomen. Niet enkel heb ik tijdens de ‘zomervakantie’ een voltijdse baan gevonden en ben ik beginnen werken, terwijl heb ik gezocht naar een nieuwe woonst en ben ik verhuisd!

Tijdens het studeren en afleggen van mijn examens was ik een baan aan het zoeken, aan het reageren op vacatures en mijn CV aan het versturen. Toen ik uiteindelijk een baan in het vizier kreeg, ben ik er snel opgesprongen en een aantal dagen later mocht ik tussen de examens door naar het interviewgesprek. Klein detail, de baan was een provincie verder gelegen. Ik gaf dan ook tijdens het eerste gesprek al aan dat ik open stond om te verhuizen zodat ik dichter bij het werk kon wonen.

Ik heb het in totaal bijna een maand en een half volgehouden om met het openbaar vervoer de afstand van anderhalf uur ’s ochtends af te leggen. Dit hield in dat ik op bepaalde dagen al om kwart voor zes uit mijn nest kwam en na een werkdag pas tegen acht uur ’s avonds terugkwam.

davdavdavdavdavdav

De nood was hoog om een woonst te vinden dichterbij zodat ik meer slaaprust, focus en energie kreeg. Eerst keek ik naar appartementen middenin het centrum van Antwerpen, maar dit bleek al snel neer te komen op een hele kleine leefoppervlakte aan een hoge prijs. Daarna zocht ik een woonst net buiten het centrum wat de prijs positief beïnvloedde maar als iemand die openbaar vervoer hekelt wou ik binnen fietsafstand wonen. Ook is het rijden met een auto in Antwerpen geen goede optie, enerzijds vanwege de vele autovrije wegen en anderzijds bezit ik geen rijbewijs. Uiteindelijk kwam ik terecht op sites voor samenhuizen. Het is een co-housing concept dat al eeuwenoud is maar nu zeer trendy onder de starters vanwege de grotere oppervlakte en gedeelde leefruimtes aan lagere huurprijzen. Na vele, vele co-housings te hebben bezocht, vond ik eentje op een ideale ligging van mijn werk, supermarkten en het treinstation mocht ik naar huis willen in het weekend EN met fijne huisgenoten!

Waarom ik de laatste paar weken MIA ben geweest.

Klik hier als je de video niet kunt bekijken

dav

davdav

Aangezien Antwerpen een van de weinige Belgische steden is waar je niet zomaar in kunt rijden met een dieselauto moest het verhuizen allemaal op eenzelfde dag gebeuren. Na een week lang alles in te pakken met de hulp van mijn ouders werd alles ook weer uitgepakt met de hulp van mijn ouders en broer.

sdr

De eerste dag alleen in mijn nieuwe woonst was erg spannend en vreemd tegelijkertijd. Het belangrijke moment werd gevierd met een portie friet en een Netflix film ‘To all the boys I loved before’. De dag erna haalde ik mijn eerste plant binnen om de woning op te vrolijken.

davsdrsdr

Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven als een semi-zelfstandige volwassen persoon, hoewel ik soms absoluut niet weet wat ik nou aan het doen ben en me voel als een klein meisje dat naar de eerste schooldag moet.

dav

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s