When I’m old and wise

Denk jij soms eens na over later en daarmee bedoel ik echt later, wanneer rimpelcrèmes geen enkele redding meer bieden en pruimen eten vaker gebeurt dan voorheen?
Ik was er laatst even over aan het malen in mijn hoofd en ik stelde al een heuse lijst op met dingen die ik wil doen op latere leeftijd. Geen activiteiten als in Benidorm Bastards, maar de normale dingen: Bucketlist als een senior.

Group of older people showing thumbs up
Bron: http://blogs.dickinson.edu


Echt oma haar
Je kent het vast wel zo’n coupe grootmoeder. Een permanente krullenbos die er piekfijn bijligt door de regelmatige kappersbezoeken. Ik weet niet zeker hoe dat werkt bij Aziatisch haar (want zoveel oude Aziaten ken ik niet) maar mijn haar gaat nooit op die manier krullen. Het wordt vast eerder een kapsel zoals grootmoeder Fa in Mulan.

Profiteren van seniorenkorting
Ik denk dat dit wel het leukste is om naar uit te kijken. De leeftijd waarop je in die andere categorie belandt ‘Senior’. Helaas geldt dit niet voor de Efteling, maar wel voor veel dierentuinen zoals de Zoo van Antwerpen. Waarschijnlijk omdat het een uitstekende uitstap is voor grootouders om te maken met hun kleinkinderen. Het verschilt trouwens wel eens op welke leeftijd men iemand tot senior benoemt, het varieert vaak tussen de 60+ en 65+. Andere plekken waar je van een lagere prijs kunt genieten zijn pretparken en museums.

Voordeliger reizen
Als je niet teveel wil of kan stappen, komt het openbaar vervoer als geroepen. Als een 65-plusser kun je in Vlaanderen zelfs gratis met de bus. Vergeet vooral niet alle opportuniteiten dat je jongere mensen de stink eye kunt geven, omdat ze niet spontaan hun zitplaats afstaan. En als je geen zin hebt om de bus te nemen dan kun je voor ongeveer de helft van het geld met de trein reizen.

Uitstapjes naar steden met andere ouderen
Op een heel aantal reissites vind je een aparte sectie voor het oudere gedeelte van de populatie. Samen met andere senioren op trips zoals de kerstmarkten bezoeken in Duitsland, Tulpentuinen in Nederland en dergelijke uitstappen. Het lijkt me zo gezellig!

Dat is al heel wat om naar uit te kijken, maar tot die tijd kan ik nog genieten van mijn jeugd!

Kun je de lijst nog aanvullen?

4 reacties op ‘When I’m old and wise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s