Egg makeup sponge

Egg makeup sponge1Een tijd geleden heerste er een heuse eieren-rage. Iedereen had opeens kleine zwarte of roze eieren onder de welbekende naam BeautyBlender. Deze make-up sponzen zouden je grondlaag in een perfect dunne laag aanbrengen en concealer tot onzichtbaarheid blenden. In de Primark vond ik een roze dupe en die nam ik mee.Egg makeup sponge
Een schattig roze geval vond ik in de Primark, ongeveer half zo groot als mijn vuist. Met zijn punt past het exact op plekken als onder je ogen en neusvleugels. Je concealer gaat er met deze tool fantastisch uitzien, je herkent niets terug van strepen of vlekken.

Foundation ermee aanbrengen vind ik al een meer tijd vereisende taak. Het beste is om eerst je foundation of getinte moisturizer aan te brengen zoals je normaal zou doen en dan met de bolle kant van het ei erover bouncen voor een mooi cake-loos resultaat.
Het wordt ook ten zeerste aangeraden om je spons vochtig te gebruiken (dit is niet hetzelfde als nat) voor een echt airbrush effect.

Op thebeautydepartment vind je een uiterst handige foto-tutorial voor het gebruik van een egg sponge!
Egg makeup sponge3Een klein verschil dat grote gevolgen kan hebben, deze spons bevat natuurlijke latex in tegenstelling tot de originele BeautyBlender die er vrij van is! Ik kan trouwens niet terugvinden van welk materiaal de sponzen zijn: sponsdieren of viscose?

Het wassen verloopt wat moeilijker omdat het product opzuigt en deels binnenin bewaart. De kans is groot dat je hem nooit meer zo zuiver krijgt als toen je hem kreeg. Ik had verwacht dat het ei lange tijd nodig zou hebben om te drogen, maar dat viel reuze mee. In amper zes uur was het geheel droog en kon je er verder mee werken.
Egg makeup sponge2Deze egg makeup sponge is te koop in de Primark voor €2,00

Bezit jij zo’n ei?

10 reacties op ‘Egg makeup sponge

 1. jasmijncherubijn

  Die onderste foto vind ik zo lief! Ik heb nog nooit een Beauty Blender geprobeerd. Eigenlijk geen idee waarom, maar ik denk dat ik het te veel geld vind voor een spons. Als ik nog eens in een Primark ben, zal ik deze wel meenemen!

 2. Bo

  Ik heb er ook eentje (niet de echte beautyblender), maar merk dat ik toch vaker naar mijn bufferkwast grijp. Leuke foto die laatste haha!

 3. Lee-Ann

  Ik heb hem ook gekocht bij de primark. Eigenlijk breng ik mijn concealer er mee aan!
  Ik vind hem voor mijn foundation niet fijn, daar gebruik ik mijn stippling brush voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s