Odina whitening cream

Odina whitening creamProducten kopen bij de Action kan soms een gok zijn. Het ene moment heb je een toevalstreffer en neem je een fijn product mee aan een lage prijs, maar de andere keer bega je een giga-miskoop. Sinds een aantal maanden heeft de Action twee whitening creams van Odina in hun assortiment. Eentje voor de normale huid en eentje voor de gecombineerde huid, deze laatste probeerde ik uit.
Odina whitening cream0
Odina whitening cream1De whitening cream beweert de huid egaler te maken door de melanine productie te remmen, hierdoor zou je geen donkere pigmentvlekken meer moeten krijgen. Daarnaast bevat het UVA en UVB die de schadelijke UV-stralen van de zon zouden absorberen.

Klinkt prima tot nu toe toch? Aangezien goedkopere whitening producenten de neiging hebben om ingrediënten te gebruiken die ook huidonvriendelijk kunnen werken, nam ik de lijst even onder de loep.
Odina whitening cream2
Octocrylene: weert UV stralen en zorgt voor een langere jonge huid
Sorbic acid: doodt micro-organismen en gaat bederf van het product tegen
Tocopheryl Acetate: een anti-oxidant en skin–conditioner
Benzyl salicylate: absorbeert UV stralen
Sodium hyaluronate: helpt droge of beschadigde huid door er terug soepelheid in te brengen en het schilferen te voorkomen
Glycolic acid: exfoliater dat dode huidcellen verwijdert van de huidoppervlakte en de celhernieuwing versnelt
Lactic acid:  exfoliater en terug te vinden in antirimpelproducten
Citric acid: huid en celaangroei
Alcohol: antimicrobiologische werking en eventueel hyperpigmentatieremmend
Salicylic acid: tegen acne
Sodium ascorbyl phosphate: anti-oxidant en gekend om huid er lichter te laten uitzien

Elk ingrediënt dat eindigt op acid bekijk ik meteen met argusogen. Glycolic acid heeft als donkere kant de eigenschap om bij overgebruik de huid droger, dunner, roder en kan zelfs een jeukerig of branderig gevoel opleveren. Daarnaast kan hij ook het UV-werend effect omkeren. Niet echt iets om op je CV te plaatsen. Alcohol en salicylic acid kunnen op sommige gecombineerde huiden slecht reageren. Dat terzijde vind je er ook de synthetische ingrediënten butylphenyl methylpropional en Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde in terug.
Odina whitening cream3
Odina whitening cream4
De zeer eenvoudige plastic witte 75 ml pot heeft een schroefdop en de roze letters laten het er net iets vrolijker uitzien. De crème ruikt als een apothekersproduct en op de huid blijft de geur even hangen. Het voelt zacht op de huid. Het is vettig waardoor het wat intrektijd nodig heeft. Het hydrateert meteen je huid. Het belangrijkste is natuurlijk of het ook echt een “witmakende” werking heeft.Odina whitening cream5
De creme werkt. Naar mijn gevoel heeft mijn huid een egalere uitstraling gekregen. MAAR – een grote maar. Kleine poriën raakten verstopt waardoor er zich diverse ophopingen begonnen te vertonen. Een effen huidskleur of een zuivere huid, de keuze was snel gemaakt. Voortaan gebruik ik deze crème enkel op mijn benen, want mijn huid had een halve maand nodig om weer tot rust te komen.

Ik raad het af voor de problematische en ongevoelige huiden, ook voor jongeren onder de 25 jaar aangezien onze celhernieuwing normaalgesproken nog optimaal functioneert.
De Odina whitening cream is te koop bij de Action voor €2,99

11 reacties op ‘Odina whitening cream

 1. Lenie

  Ik had eerst een crème van wel bijna 100 euro
  Was niet fijn en deed niks.
  Ik vind deze juist wel prima, de kleinere vlekjes in mijn gezicht zijn al bijna verdwenen.
  En ik heb echt een overgevoelige huid, merk niks van bijwerkingen.
  Kortom voor mij een prima crème.

 2. maria

  Muy buena crema …mis viejas manchas se desaparecieron…la use 6 meses..Ponia dos veces por dia, al mes las manchas se aclararon notablemente…excelente

 3. Belinda

  Ga het zeker proberen….. Ik gebruik al jaren Shiseido whitening Cream …. Word steeds duurder elke jaar….. Ben benieuwd?

 4. Marian Bertens Telefoon 0172 444577

  Ik wil graag een bestelling doen van 2 potjes Odina visage Whitening creme. Maar zie geen bestelmogelijkheid. Ik heb het artikel al eerder naar tevredenheid gebruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s