Gezonder en fitter worden

Gezonder en fitter worde1n
Hoe ik in een maand me veel beter in mijn vel ben gaan voelen. De extra huid vond ik veel meer aanwezig na de examens en daar was ik niet al te blij mee. Er moest iets ondernomen worden.

Ik geloof niet in die snel fit beweringen. Ten eerste was mijn doel niet om gewicht te verliezen, maar ik wil er wel iets over kwijt. Gewicht verliezen vereist een simpele formule: meer energie verliezen dan je binnenkrijgt. Oftewel ga je minder koekjes eten of meer sporten. Voor het dubbel whammie effect deed ik beiden.

Beginners-calendar-new
De Blogilates beginner’s calender maakt je bekend met spieroefeningen. Je krijgt niet alleen spieren maar door deze te doen, vraag je veel energie van je lichaam waardoor het zijn vetreserves gaat aanspreken. Eenmaal je je spieren meer hebt ontwikkeld, kun je steeds fitter worden aangezien spieren meer energie vragen dan vet.

Mijn favorieten videos van de calender:

 • Legs and thighs workout
 • Crazy core workout
 • Glad you came calves
 • Call me maybe squats
 • Drive by inner thighs

De videos zijn op gemiddeld niveau en haalbaar voor de beginnende sporten, toch zijn er een tweetal waar ik mee worstelde. De New body makeover was eentje die teveel vroeg van mij, daarbij dacht ik na een minuut ‘ain’t gonna happen’ terwijl mijn heupen de hele tijd klikten en bij de Serious standing pilates verloor ik constant mijn evenwicht.
tips-voor-strakke-mooie-billen-oefeningen-squat-challenge_zpse9955abb
Voor de maand augustus heb ik als nieuwe fitnessdoelen voor ogen om minstens twee keer per week te gaan joggen en op het einde van de maand voor mezelf de Coopertest af te leggen. Dat is twee km lopen onder de twaalf minuten. Tevens zou het gaaf zijn om de squat challenge tot een goed einde te kunnen brengen: om op de dertigste dag 250 squats na elkaar te verrichten. Het zou tevens geweldig zijn om een echte push-up te kunnen uitvoeren. Het naar beneden gedeelte tot je neus de grond raakt, heb ik al onder de knie maar het is dat terug naar boven gedeelte die voor moeilijkheden zorgt.

Broodje gezond

HavermoutChallenge accepted Barney style!

13 reacties op ‘Gezonder en fitter worden

 1. coffeesandcherries

  Ooh echt super leuk filmpje! En echt proficiat dat je de kalender hebt volgehouden, want ik heb hem al 3 keer geprobeerd en het verste dat ik ooit ben geraakt was dag 8… Dusss, ja. Ik wil hem wel doen, maar ik werk niet dicht bij huis en ben meestal van half 7 in de ochtend weg tot half 9 in de avond. Dan ben ik echt wel bekaf om die dingen te doen. zou eigenlijk wel moeten :p haha

 2. Bianca

  Hmm die belegde boterham! Maar dat sporten, meh, ik trek dat gewoon echt niet. Zwemmen is het enige wat ik echt graag doe en dat schijnt ook wel goed te werken, al hoor je er nooit wat over 🙂

  • Jasmine

   Zwemmen is ideaal in de zomer en ook echt gezond voor je. Niet te belastend voor je lichaam en je krijgt er mooie lange spieren door (zie kampioenzwemmers goed gespierde lichamen). Keep up the good work =]

 3. Cheryl

  Yep, trying to understand what you wrote is really fun. I’m not sure whether I succeeded or not, but I liked the pictures anyway 😉 I’m doing a similar challenge at the moment and it works so far. I hope this one does for you as well 🙂

  • Jasmine

   Oh no did you try the google translator, because it really twists words into uncomprehensible sentences 🙂 Yep I succeeded the Blogilates and I hope you will reach the end as well. Thanks for commenting even though the language barrier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s