Papierwerk opruimen

Na maanden van uitstellen, moest het toch echt eens gebeuren. Opruimen, yep dat klusje! Mijn kamer is niet reusachtig, maar ik sta telkens versteld hoeveel (troep) spullen er is gehamsterd. Bijvoorbeeld deze twee volle dozen met papieren en andere paperassen, het moest eraan geloven. De linkse doos was helemaal gevuld met persoonlijke dingen: verjaardagskaarten, bioscooptickets, tekeningen… de rechtse doos was zwaar beladen met schoolwerk: groepswerken, mondelingen, schrijfopdrachten… Allereerst heb ik alles per persoon, groep of jaar gesorteerd.

Als we gaan opruimen doen we dat best zo effectief mogelijk. Alles kreeg zijn eigen mapje met een voorblad en bijpassend stiftkleurtje.
Na twee en een half uur van zwoegen vol met momenten verzonken in het verleden bij ongeveer elk ding dat ik in mijn handen kreeg, was alles opgeruimd. Van de paperassen uit de rechtse doos heb ik nog enkele foto’s gemaakt.

Linksboven-Engels: Samenvatting van Daphne du Maurier’s Rebecca, Mondeling At the doctor, Mondeling Iron Maiden
Rebecca vind ik nog wel een goed boek, maar de film vond ik beter.
Rechtsboven-Nederlands: Samenvatting Els Beerten’s Allemaal willen we de hemel, Rose Gronon’s De ramkoning, Jan Terlouw’s De koning van Katoren
Ik hou van De koning van Katoren, heb het boek minstens 8 keer gelezen. Een verhaal over de zeven zonden, maar dan erg leuk geschreven. Op de lagere school hebben we er zelfs een toneelstuk over gedaan. Wie het boek kent: ik was een vogel van de stad Decibel.
Linksonder-Frans: Mondelingen
Rechtsonder-Duits: Mondeling Im Restaurant

Lagere school werkjes gemaakt tijdens de herfst met bladeren, een zeef en verf. Wat waren dat heerlijke tijden, je mocht een uur of twee werken aan zoiets en je kreeg er nog punten voor ook. Laatste foto: lijntjespapier zodat je mooi recht schreef, voor valentijn een liefdesgedicht maken, Brief aan de Sint en de maaltafels. Goede tijden!!

Welke papieren laten jou weer denken aan de prettige tijden op school?

2 reacties op ‘Papierwerk opruimen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s